Special tilrettelagt undervisning

28-11-2021

Hvad er specialtilrettelagt ridning?

Specialtilrettelagt rideundervisning tager udgangspunkt i den enkelte elevs kunnen, og der tages hensyn til særlige behov. Der undervises i almen grundridning og hestens røgt og pleje. Instruktøren og eleven /forældre/ evt. institution, udarbejder sammen mål for undervisningen. Vi har stor erfaring indenfor speacial undervisning.

Hvad gør det ved rytteren?

Hestens bevægelser påvirker rytteren. Hesten har et tredimensionelt bevægelses mønster – ligesom os mennesker. Det gør hesten til et unikt arbejdsredskab i handicapridningen. Når en rytter rider en hest i skridtgang, bevæger rytteren sig 90 – 110 gange pr. minut. Hestens kropstemperatur er en grad højere end vores. Det gavner rytterens muskler, som modtager varme fra hesten. Ud over en spændende og udfordrende fritidsaktivitet, får eleverne også glæde af hestens bevægelse i form af:

  • Balance
  • Midtlinjesans
  • Vægtoverføring
  • Muskler
  • Koordination
  • Motorik
  • Kropsbevidsthed
  • Viden om heste

Hvem henvender specialtilrettelagt ridning sig til?

Undervisningen henvender sig til elever , som ikke kan ride på ordinære rideskolehold. Vi modtager ikke elever som vejer over 100 kg. Personer med hæmofilia (blødere) og osteoporose (knogleskørhed) bør ikke ride.

Hestene

Ridecenteret råder over et stort udvalg af heste og ponyer af forskellige racer, farver, sind og størrelser. Instruktøren og eleven finder i samarbejde den rette hest til eleven.

Faciliteter

Ridecenteret råder over en handicapvenlig 20 m x 90 m ridehal, med opvarmet rytterstue,toilet og parkering til ridehallen. Der er direkte adgang til Frijsenborg skoven.

Pris

Prisen for en lektion (45 minutter) en gang ugentligt, er 1.000 kroner pr. måned. Beløbet opkræves en måned forud via vores hjemmeside, der er en måneds skriftligt udmeldelse ved udgangen af en måned. Ridecenteres ferie og helligdage følger folkeskolen i Favrskov kommune.

Telefontid

ang. specieltilrettelagt ridning er ring på telefon 20629849 eller ved henvendelse på e-mail til: formand@favr.dk